Από την αρχή δημιουργίας της γης μέχρι την σημερινή μέρα έχουν περάσει γύρω στα 4,3 δισεκατομμύρια χρόνια.
Εάν κανείς συγκρίνει όλο αυτό το διάστημα με ένα χρόνο, τα μαλάκια και οι τσούχτρες εμφανίστηκαν τον Noέμβρη και το Δεκέμβριο οι δεινόσαυροι, τα Μαμούθ και τα υπόλοιπα θηλαστικά. Ο πρώτος άνθρωπος έφτασε σε αυτόν τον πλανήτη 30 λεπτά πριν την πρωτοχρονιά.
Πόσο αλλιώτικη και ενδιαφέρουσα προσέγγιση του θέματος… όπως αυτή με την οποία παρουσιάστηκαν οι διάφορες εποχές της γης στο μουσείο Zeittunnel του Wülfrath.

Οι εποχές των δεινόσαυρων ήταν η Τριαδική (251/200 εκατομμύρια χρόνια πριν), η Ιουρασική (200/145 εκατομμύρια χρόνια πριν) και η Κρητιδική περίοδος (145/60 εκατομμύρια χρόνια πριν).
O Oδυσσούλης θα χαιρόταν να δει τον αγαπημένο του Βασιλικό Τυραννόσαυρο

όμως και τα ίχνη ενός Αλλοσαύρου καθώς και η τρομερή κραυγή του, δεν ήσαν και λίγο…

Δεν ξέρω τον ακριβή λόγο, αλλά είμαστε κακοδιάθετοι. Όσα όμορφα και να κάνουμε, όσο και να χαρούμε, υπάρχει κάπου κάπως μια πικρή γεύση. Είμαστε κουρασμένοι; Έχουμε φορτώσει το πρόγραμμά μας; Δεν ξέρω… Είναι ακόμα νωρίς μετά την μετακόμιση, μετά τις διακοπές, στο καινούργιο νηπιαγωγείο και πολλές οι καινούργιες εντυπώσεις;

Σήμερα συζητήσαμε με τον μικρό ότι χρειαζόμαστε ένα καινούργιο σύστημα. Το καινούργιο σύστημα λέγεται Κίτρινη και Κόκκινη Κάρτα. Υπάρχουν πράξεις και συμπεριφορές που είναι άξιες Κίτρινης Κάρτας και άλλες για Κόκκινη Κάρτα.
Η επανάληψη κάποιας που ήδη προκάλεσε Κίτρινη, φέρνει την Κόκκινη. Η Κόκκινη κάρτα σημαίνει 5 λεπτά διάλειμμα. Αυτά τα πέντε λεπτά μπορεί να είναι 5 λεπτά στο δωμάτιό του, ή 5 λεπτά σιωπής (που πρέπει να κρατηθεί από αυτόν που έχει δει την Κόκκινη Κάρτα), ή 5 λεπτά εκτός παιχνιδιού (αν βρισκόμαστε σε παρέα με άλλους).
Η Κίτρινη ή η Κόκκινη Κάρτα δεν δείχνεται μόνον στο παιδί, και εκείνο μπορεί να την δείξει στην Μαμά του, εάν εντοπίσει ανάλογες συμπεριφορές.
Κίτρινη κάρτα παίρνει η κλαψιάρικη φωνή, η γκρίνια, αλλά και η επιθετικότητα στην φωνή.
Κόκκινη κάρτα το χτύπημα.

Το ξέρω δεν είναι όλα μέσα καλυμμένα. Το ξέρω, η φάση του “κλείνω τα μάτια μου και σε χτυπάω” όπως ήρθε έτσι απότομα, τόσο γρήγορα θα ξαναπεράσει, αλλά πραγματικά με αποδιοργανώνει το να επαναλαμβάνονται οι αγώνες των οποίων τις μάχες θεωρούσα προ πολλού νικημένες…

Please follow and like the content: