-Μαρία εδώ Δημήτρης, σε παίρνω για να σου απαντήσω αυτά που με ερώτησες τις προάλλες. Για τον Κωστόπουλο και την Σαρρή. Πώς;… Άργησα, ενδιάμεσα ενημερώθηκες αλλιώς;… Οκ. Πότε πετάμε Παρίσι; Στις 23 Δεκεμβρίου, στις 8 η ώρα το πρωί θα περάσω να την πάρω. Θα έρθεις να μας πάρεις από το αεροδρόμιο στις 27 επιστρέφοντας;… Εντάξει τα λέμε σε μια εβδομάδα.

“Σε ευχαριστώ για τίποτε” σκέφτηκε η Μαρία Ρίζου, κλείνοντας το τηλέφωνο. Τουλάχιστον κράτησε το λόγο του με το ταξίδι και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για την Κατερίνα.

Τις επόμενες ημέρες είχε πέσει αρκετή δουλειά στο αστυνομικό τμήμα. Η λίστα με τα ονόματα των αρνητικών κριτικών δεν ήταν μεγάλη, συμπεριλάμβανε 9 άτομα, αλλά όπως και να έχει παίρνει το χρόνο του να ανακρίνεις 8 άτομα, ένα άτομο από αυτά της λίστας δεν ζούσε πλέον. Μετά από 4 μέρες ήτανε πλέον σίγουρο ότι κανένας από αυτούς δεν μπορούσε να είχε προκαλέσει τον θάνατο του Κωστόπουλου. Δύο άτομα έλειπαν στο εξωτερικό την συγκεκριμένη νύχτα, ένα ήταν άρρωστο και ψηνότανε στον πυρετό όπως βεβαίωσε η γυναίκα του και ο γιατρός του που ήρθε ειδικά για αυτόν το βράδυ στο σπίτι, τέσσερα δούλευαν και είχαν ολόκληρο το προσωπικό του εστιατορίου τους να επιβεβαιώσει το άλλοθί τους, και ένα ήταν σε ερωτικό ιντερμέτζο μαζί με μια παντρεμένη. Πικάντικη ιστορία αυτή, γιατί επρόκειτο για την γυναίκα του συνεταίρου.

Ο παθολόγος βεβαίωσε την εκδοχή του Σιδερή, ό,τι δηλαδή η εξωτερική πληγή της κοιλιάς έγινε ελάχιστα λεπτά αφού πέθανε ο Κωστόπουλος.

Ο δικηγόρος του Σιδερή πρότεινε μια συμφωνία. Εάν ο πελάτης του έλεγε ό,τι ήξερε για το κύκλωμα πλυσίματος χρήματος, επιθυμούσε μια μικρότερη ποινή. “Άλλωστε ο Κωστόπουλος δεν πέθανε από την πληγή που του έκανα εγώ. Ο θάνατός του είχε άλλες αιτίες” πρόσθετε ο Σιδερής θρασύτατα λες και οι πράξεις του δεν ήταν αξιόποινες.

“Αλλά ποιες αιτίες είχε τελικά ο θάνατος του Κωστόπουλου;” αναρωτιότανε η Ρίζου.
Θυμήθηκε το όνειρό της και ενστικτωδώς ψιθύρισε “elementary Mr Watson. Στοιχειώδες; Τι είναι στοιχειώδες; Η ζωή, ο θάνατος, η αγάπη… ο θάνατος;”
Έψαξε στην λίστα για το τηλέφωνο του ζαχαροπλάστη που αυτοκτόνησε.

-Καλημέρα σας, επιθεωρητής Ρίζου από την αστυνομία, με ποιόν μιλώ; Η μητέρα… Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις μπορώ να έρθω; …Την διεύθυνση την έχω, ευχαριστώ πολύ.

Μήπως μπορείτε να μου πείτε τι συνέβη; ρώτησε η επιθεωρητής όταν έφτασε στο σπίτι της μητέρας του Αντώνη Πετρόπουλου.
-Ο Αντώνης χειριζόταν την οικογενειακή επιχείρηση. ΄Ήταν δύσκολες εποχές τα τελευταία 10 χρόνια, είχε πάρει δάνεια για να επεκταθούμε αλλά δε μπόρεσε να τα πληρώσει, προσπαθούσε ξανά και ξανά να βρει ιδιαίτερες συνταγές πραλίνας, με την ελπίδα να μπορέσει να πουλήσει την συνταγή ή και ολόκληρη την εταιρεία σε μεγαλύτερες εταιρίες. Εκείνος και η φίλη του πειραματίζονταν συνέχεια, αλλά δυστυχώς όλες οι προσπάθειες είχαν μέτρια αποτελέσματα.
Κάποτε όμως πριν 3 μήνες τα καταφέρανε τελικά. Έφτιαξαν μια ιδιαίτερη πραλίνα με πικραμύγδαλο. Η φίλη του είχε εμπειρία με το υλικό και η πραλίνα πέτυχε πραγματικά.
Ο Αντώνης έβαλε τις διασυνδέσεις του σε λειτουργία και ο Κωστόπουλος ο κριτικός της γαστρονομίας ενδιαφέρθηκε να δοκιμάσει την καινούργια δημιουργία του.

Ήρθε σε επαφή με μια μεγάλη σοκολατοποιία και σίγουρος για την καλή κριτική κανόνισε μια συμφωνία. Αν λάβαινε θετική κριτική για την πραλίνα του θα μας έδιναν για την επιχείρηση μισό εκατομμύριο Ευρώ αλλιώς μόνον 25.000.

Όμως του Κωστόπουλου δεν του άρεσε. Ο Αντώνης μου διάβασε το άρθρο όπου έγραψε
μέτρια ποιότητα, ο ζαχαροπλάστης είχε περιορισμένες ικανότητες στην τέχνη της σοκολατοποιίας, κρίμα την γεύση του δοκιμαστή, που αναγκάζεται ψάχνοντας το πετράδι να τρώει σκουπίδια.

Το παιδί μου το πήρε κατάκαρδα, για 25.000 Ευρώ όλη η περιουσία μας, 60 χρόνια επιχείρησης. Δεν άντεξε την αποτυχία και την στεναχώρια, αυτοκτόνησε με το κορδόνι του μπουρνουζιού του. Τον βρήκε η Ελένη κρεμασμένο στο μπάνιο, είχε δέσει το κορδόνι σε κάποιες σωλήνες. Έπαθε σοκ το κορίτσι. Στην κηδεία, συντετριμμένη. Απαρηγόρητη. Αλλά θα της περάσει, θα γνωρίσει άλλους, θα τον ξεχάσει. Εγώ τι να πω; Δεν είναι σωστό, μια μητέρα να θάβει το παιδί της, άλλη είναι η σωστή σειρά…

-Πώς λέγεται η φίλη του Αντώνη;
-Ελένη, Ελένη Σαρρή.

-Συνεχίζεται-

Spread the love