-Kα Σαρρή, κάναμε έρευνα κατ οίκον στου κου Κωστόπουλου, αλλά δεν βρήκαμε κανένα συμβόλαιο αγοράς ή ασφάλειας αυτοκινήτου. Πώς το εξηγείτε;
-Το αυτοκίνητο δεν το είχε αγοράσει εκείνος, ήταν του εκδοτικού οίκου, αλλά μπορούσε να το χρησιμοποιεί όπως και όσο ήθελε.

-Μήπως προσέξατε τι χρώμα είχαν τα εσώρουχα του κου Κωστόπουλου εκείνο το βράδυ;
-Περίεργο που το ρωτάτε και εγώ ξαφνιάστηκα όταν τον έβλεπα να ντύνεται, γιατί φόρεσε το κουστούμι του χωρίς εσώρουχα, αλλά ήταν τόσο αναστατωμένος που μάλλον ούτε θα ήξερε αν είχε βάλει παπούτσια ή κυκλοφορούσε ξυπόλητος.”

-Πότε κερδίσατε το βραβείο για την τούρτα σας;
-Τον Οκτώβρη στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής στα πλαίσια της έκθεσης ΖαχαροΤΕX. Μια έκθεση ζαχαροπλαστικής, μηχανημάτων και εξοπλισμού.

-Ήτανε πριν ή αφού ξανασυναντηθήκατε με τον κο Κωστόπουλο;
-Ένα μήνα πριν… Με χρειάζεστε άλλο; ρώτησε η Ελένη Σαρρή όταν κατάλαβε ότι η Ρίζου δε θα της έθετε άλλες ερωτήσεις.

-Όχι ευχαριστώ. Με βοηθήσατε πάρα πολύ. Αφήστε μου σας παρακαλώ μόνον πριν φύγετε το τηλέφωνο και την διεύθυνσή σας για κάθε ενδεχόμενο.
-Παρακαλώ, είπε η Ελένη Σαρρή και σημείωσε τα στοιχεία της στο φύλλο χαρτί που της πρότεινε η επιθεωρητής.

Μόλις έφυγε η επισκέπτης της, τηλεφώνησε ξανά στη γραμματεία του προσωπάρχη του εκδοτικού γραφείου.
Η γραμματέας λες και ήταν άλλος άνθρωπος, της έδωσε χωρίς δεύτερη κουβέντα το νούμερο των πινακίδων του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Κωστόπουλος. Επρόκειτο για ένα ασημένιο Audi TT του 2003.
Η Ρίζου ζήτησε να την συνδέσουνε με το γραφείο του εκδότη. Η γραμματέα του όμως την ενημέρωσε πως δυστυχώς δεν ήταν εκεί και πως δεν απαντούσε στο κινητό του.
-Μόλις επιστρέψει να έρθει οπωσδήποτε σε επαφή με εμένα, της απάντησε με έμφαση και πρόσθεσε, “είναι πολύ σημαντικό”.

Έδωσε εντολή σε όλα τα αστυνομικά περιπολικά να την ενημερώσουν μόλις βρουν το αυτοκίνητο, αλλά ας κοιτάξουν πρώτα κοντά στο πάρκο και στον εκδοτικό οίκο.

Κοίταξε το ρολόι της, σηκώθηκε, κλείδωσε την πόρτα του γραφείου της, κατέβηκε δυο δυο τις σκάλες, μήπως και προλάβει να φτάσει έγκαιρα στο σχολείο της κόρης, αν δεν την πιάσει κίνηση στο δρόμο.
Όμως δεν είχε τύχη αυτή την φορά. Δύο κόκκινα φανάρια της κόστισαν πάνω από ένα τέταρτο. Σίγουρη ότι θα αργήσει πολύ τηλεφώνησε στην Ειρήνη για να την παρακαλέσει να πάει να πάρει την Κατερίνα από το σχολείο.

-Κανένα πρόβλημα, έλα με την ησυχία σου Μαράκι, θα ήμαστε με την Κατερίνα στο δικό μου διαμέρισμα, της απάντησε η φιλική φωνή της Ειρήνης.

Η Ρίζου σκέφτηκε με ανακούφιση πως έχει μεγάλη τύχη να μπορεί να βασίζεται στους φίλους της, έβαλε το αγαπημένο της CD στο CD player του αυτοκινήτου και περίμενε να ξεφρακάρει το σταυροδρόμι.

-Συνεχίζεται-

Spread the love