Το σκηνικό της ανάκρισης του Σιδερή, επαναλήφθηκε εκείνο το πρωινό αλλά στην θέση του Σιδερή καθότανε η Ελένη Σαρρή με τον δικό της δικηγόρο.
-Κα Σαρρή, άρχισε η επιθεωρητής Ρίζου. Γιατί δεν μας είπατε ότι γνωρίζατε τον κύριο Πετρόπουλο;
-Δεν με ρωτήσατε.

-Μπορείτε να μας πείτε από τι πέθανε ο κος Πετρόπουλος;
-Δεν πέθανε, αυτοκτόνησε.

-Μπορείτε να μας πείτε γιατί αυτοκτόνησε, κατά την γνώμη σας;
-Γιατί δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση.

-Γιατί βρισκότανε σε ψυχολογική πίεση;
-Γιατί αναγκάστηκε να πουλήσει την επιχείρηση για 25.000 Ευρώ.

-Η επιχείρηση από ότι έμαθα λειτουργούσε εδώ και 60 χρόνια, τόσο κακή διαχείριση έκανε; Ήταν κακός επιχειρηματίας ο κος Πετρόπουλος;
Η Ρίζου προσπαθούσε να πιέσει την Σαρρή εκεί που νόμιζε ότι θα πονούσε περισσότερο. Αν είχε δίκαιο θα την ενδιέφερε να μην σπιλώνει κάνεις το όνομά του φίλου της και θα αντιδρούσε απερίσκεπτα. Αν έκανε άδικο, δεν είχε και τίποτε να χάσει.
-Όχι, ήταν δύσκολες εποχές για μικρές σοκολατοποιίες.
Η Σαρρή φαινόταν να μπορεί να κρατά καλά την ψυχραιμία της.

-Όσο και να είναι δύσκολες οι εποχές, για 25.000 Ευρώ αγοράζει κανείς μόνον εξοπλισμό, όχι πελατεία, επαγγελματικό χώρο και σειρά προϊόντων. Άρα δεν ήταν κακός επιχειρηματίας, παρά κακός σοκολατοποιός.
-Ο Αντώνης ήξερε την δουλειά του, απλά δεν είχε τύχη, η πραλίνα που δημιουργήσαμε μαζί ήταν εξαιρετική. Υψηλού επιπέδου και άξια βραβείων.

-Δεν βραβεύτηκε όμως, αντίθετα, έμαθα πως ο Γιάννης Κωστόπουλος την απέρριψε με την κριτική του. Διαβάζω από το άρθρο, για να μην κάνω λάθος και σήκωσε τη φωτοτυπία μιας σελίδας του περιοδικού…
μέτρια ποιότητα, ο ζαχαροπλάστης είχε περιορισμένες ικανότητες στην τέχνη της σοκολατοποιίας, κρίμα την γεύση του δοκιμαστή, που αναγκάζεται ψάχνοντας το πετράδι να τρώει σκουπίδια.
-Πετράδια… σκουπίδια…. Όπως και να έχει, ο Γιάννης διέλυσε με αυτήν του την κριτική την ζωή και τις ελπίδες ενός ανθρώπου. Μια τέτοια κριτική για ένα ζαχαροπλάστη, και ιδιαίτερα για τον Αντώνη εκείνη την στιγμή ήταν απλά άδικη. Δε ξέρω τι παρακίνησε τον Γιάννη να γράψει κάτι τέτοιο, είχε δοκιμάσει την πραλίνα αλήθεια; Αλλιώς δε θα το έλεγε. Ήταν πραγματικά πολύ καλή. Η όχι πολύ γλυκιά σοκολάτα υγείας της περιεκτικότητας των 70% κακάο έκανε αντίθεση στην γλυκιά γεύση του πυρήνα της από πικραμύγδαλο. Είχε την σωστή σκληρότητα, φόρμα και είναι ωραίο χρώμα. Πρώτα έλιωνε η υπέροχη επικάλυψη σοκολάτας στο στόμα, και μετά διαλυόταν το τρυφερό με τα μυρωδικά και ρούμι αναμιγμένο πικραμύγδαλο, για να αφήσει μια χαρακτηριστική ιδιαίτερη αίσθηση ακόμα και όταν η πραλίνα πλέον είχε αφήσει την κοιλότητα του στόματος.
Τον κατέστρεψε, θα μπορούσε να είχε πουλήσει την επιχείρηση για μισό εκατομμύριο. Είχε σκοπό να δώσει τα μισά στην μητέρα του και με τα υπόλοιπα να γίνει συνέταιρος στο coffee shop μου.

-Όμως τελικά δεν έγινε συνέταιρός σας γιατί ο Πετρόπουλος αυτοκτόνησε.
-Ναι, τον βρήκα στο μπάνιο, κρεμασμένο με το κορδόνι του μπουρνουζιού.

-Τον αγαπούσατε τον Αντώνη Πετρόπουλο; Σας στοίχισε ο θάνατος του δηλαδή;
-Βεβαίως. Φυσικά.

-Δεν θα πρέπει να ήταν και τόσο μεγάλη η απώλειά σας, αν μετά από δύο μήνες κάνετε καινούργια προσωπικά σχέδια με τον κο Κωστόπουλο.
-Σας είπα, πως εξελίχθηκε η σχέση μας από την στιγμή που ξανασυναντηθήκαμε.”
Η Σαρρή, πραγματικά ήξερε να ελίσσεται.

-Αλήθεια; Ο φίλος σας, που τον αγαπάτε με το οποίον κάνετε κοινά επαγγελματικά σχέδια, αυτοκτονεί, τον βρίσκεται κρεμασμένο, είστε συντετριμμένη από την απώλεια, όπως μας είπε η μητέρα του, και δυο μήνες αργότερα κάνετε τα ίδια σχέδια με άλλον; Με αυτόν που τον παρακίνησε στην αυτοκτονία; Περιμένετε να το πιστέψουμε;
-Είναι η αλήθεια, επέμενε η Σαρρή.

-Είστε σίγουρη;
-Βεβαίως.

-Ήξερε ο Κωστόπουλος ό,τι ήσασταν η φίλη του Πετρόπουλου;
-Δεν νομίζω, δεν θυμάμαι να ήρθε η συζήτηση σε αυτό το θέμα.

-Πραγματικά; Εάν εμένα μου συνέβαινε κάτι τέτοιο, μόλις θα έβλεπα τον υπεύθυνο της κακής κριτικής, το πρώτο που θα έκανα, θα ήταν να ρωτήσω γιατί. Πόσο μάλλον που γνωριζόσαστε με τον Κωστόπουλο από παιδιά.
-Εγώ δεν ρώτησα.

-Δεν μπορώ να το φανταστώ. Επιτέλους είχατε μπροστά σας τον Κωστόπουλο. Το άρθρο του ήταν άδικο, η πραλίνα άξια βραβείων, αλλά εκείνος την ονόμασε σκουπίδι. Η κακή κριτική είχε τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις για την επιχείρηση του Πετρόπουλου, τραγικές για την ζωή και των δυο σας. Και εσείς; Ξεχνάτε να ρωτήσετε τον Κωστόπουλο γιατί το έκανε;
-Η κα Σαρρή απάντησε ήδη, έχετε και άλλες ερωτήσεις ή μπορούμε να φύγουμε; ρώτησε ο δικηγόρος της Σαρρή.

Δεν είχε νόημα να συνεχίσει την ανάκριση. Η Ρίζου καταλάβαινε καλά πως απλά και μόνο με προαίσθηση δεν λυνόταν αυτή η υπόθεση. Χρειαζόταν αποδήξεις.

-Συνεχίζεται-

Spread the love